Een Travellerspoint blog

Lissabon, geleide fietstocht door de stad, dag 6

De uitstekende gids

semi-overcast 27 °C

De fietsen waren niet veel zaaks, de gids (een sportieve kordate vrouw van in de 50) was uitstekend. Onze tocht begon hoog in het noorden van Lissabon. Altijd maar bergaf tot aan de rivier, plezant.
Onze fietstocht eindigde in Belem (daar werden de fietsen opgehaald)
Een stad bezoeken met de fiets is toch beste van het beste, dat blijkt keer op keer. Nu is Lissabon wel erg heuvelachtig waardoor alles met de fiets bezoeken moeilijk is.
Op aanraden van onze gids hebben we in de namiddag een archeologische site bezocht. Onder een bankgebouw heeft men de verschillende historische lagen blootgelegd. De oudste laag dateert van voor Christus.

Geplaatst door Jan Van Acker 13:24 Gearchiveerd in Portugal Tagged fiets

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Dag Chris en Jan,

Nog snel een berichtje voor jullie terug richting België komen... Heb de verslagen gelezen en het ziet er, op de zee-trein ziekte van Chris na, weer een heel boeiende en gevarieerde reis uit. Als jullie eens langer dan een maand aan een stuk in België blijven moeten we toch echt eens een foto namiddag organiseren want ik ben wel echt benieuwd naar de foto's van deze en vorige reis en wij moeten ook nog altijd eens onze USA foto's tonen !!!
Wij zijn vorige week jammer genoeg niet naar jazz in the sky kunnen komen omdat ik voor een paar dagen met Bea naar Amsterdam ben geweest, ook heel leuk want om de één of andere reden ben ik helemaal weg van die stad, zeker 's avonds aan de grachten!!! En ook omdat de mensen er wat extravaganter zijn denk ik. En eind oktober ga ik met Anne, Els en Riet voor 5 dagen naar Boedapest en dat ben ik nu aan het voorbereiden. Zodra jullie terug zijn moeten we maar eens mailen om een namiddag af te spreken dat jullie tot hier of ik tot daar kom en we gezellig kunnen bijbabbelen en intussen wat foto's bekijken !!! Anne heeft vorige week de kippensoep van Bia nog eens gemaakt en 't was een groot succes. Zal mij er ook nog eens aan moeten zetten maar ben momenteel zo druk bezig met vanalles anders dat het culinaire wat moet inboeten...maar dat komt wel terug in de winter !!!
Geniet nog van jullie laatste Portugese dag en goede reis terug.

Groetjes
Nadine

PS De orchidee die ik vorig jaar van jullie voor mijn verjaardag gekregen heb begint terug te ontwaken !!!!

door Nadine Rogmans

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint